Pripadnice ciljane skupine

Zaželi faza II   |   05.09.2020.

Projektom je predviđeno zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Kroz program zapošljavanja u lokalnoj zajednici tako će se naglasak staviti na nezaposlene, uključujući i dugotrajno nezaposlene.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal za 58 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizike siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 348 krajnjih korisnika.

Provedba će trajati 18 mjeseci, a aktivnosti će se provoditi 12 mjeseci na području općina Davor, Dragalić i Vrbje.

 

Održivost rezultata projekta ogleda se prvenstveno u povećanju zapošljivosti žena pripadnica ciljanih skupina, što će biti direktan rezultat njihova osnaživanja i povećanja stupnja radnog potencijala, postati će financijski neovisnije, poboljšat će se financijska situacija u obiteljima i neće više biti u riziku od siromaštva.

Krajnji korisnici također će imati manje izdatke za svakodnevne potrebe vezane uz održavanje kućanstva, higijeni i slično, te će se lakše uključiti u različite aktivnosti u zajednici.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.